Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Nápravníku,

na to, že se holedbáte 20 lety kritického hodnocení a obviňujete ostatní z nepoćhopení úředního spisu vykazujete ve svém příspěvku pozoruhodné omyly či nedostatky:

1) Hlavním účelem dotace byla podpora malých a středních podniků.Za účelem získání dotace Babiš a spol zcela účelově dočasně vyvedli formálně část své velefirmy mimo a pak jí zase vrátili zpět. Přitom nebylo porušena úzká provázanost osob, majetku, financí nadstandartních záruk atd. Tady není podstatné, že ty peníze využili na stavbu schváleného objektu, Podstatné je, že svým účelovým jednáním porušili původní záměr poskytovatelů dotace podporu těch malých podniků a to už je dotační podvod. Obecně totiž platí, že vhodným sestavením jednotlivých legálních kroků může dojít k podvodu, či jiného porušení zákona, Typickým příkladem je vyhýbání se zdanění prostřednictvím korunových akcií. (i v tom je Babiš namočen)

2) Vaše tvrzení, že Knotek a Knapová tek a byli akcionáři nelze z prezenční listiny odvodit. Ze zápisu valné hromady a dalšiích uložených dokladů je zřejmé, že minimálně jeden ze TŘÍ akcionářů, byl na základě plné moci zastupován, minimálně jeden. Z veřejných prohlášení Babiše je jasné, Knotek a Kanapová nebyli akcionáři, že je jen zastupovali. Takže vaše veškeré závěry založené na nich jako vlastníků akcii Čapího hnízda jsou naprosto nesprávné a pro případ Čapího hnízda zcela irelevantní. Také vaše další závěry založené na tom, že Knotek a Knapová nevlastnili akcie jiné společnosti jen prozrazují vaši absolutní neznalost dané problematiky.

Nemá smyslu dále rozebírat Váš článek jednoznačně podporující Babiše, i když značně obšírně a rádoby odborně, abych mohl konstatovat, že se řadíte do blízkosti těch o kterých s nasázkou tvrdím, že budou Babiše obhajovat, až do té doby, než jim před očima pálkou umlátí babičku

3 1
možnosti

Právo nejsou jedničky a nuly, nejde nacpat do tabulky a dole udělat součet a už vůbec nelze vycucat jen něco a vyrábět výsledek na přání. Je to podobné jako život sám a proto mnoho IT specialistů má problémy s jeho pochopením. Škrtněte to co jste napsal a shrňte fakta co jste nenapsal, počítám že výsledek vám rozhodí sandál.

1 1
možnosti
Foto

Tak pane Kučero,

shrnul jsem to a pokud finanční údaje Čapího hnízda nebyly v konsolidované účetní závěrce i jiné společnosti ze skupiny AGF, tak se nám to nemusí libit, ale Farma Čapí hnízdo byla nezávislá společnost.

Tečka, konec, není případ.

Pocity a dojmy jsou něco jiného.

1 3
možnosti

Tak pokud bylo podle Vás udajně vše v pořádku,potom se nabízí otázka proč celou dobu Babiš lhal o tom,že neví kdo je majitelem,tj.vlastníkem anonymních akcií,Čapího hnízda...to opravdu nevěděl,že ho papírově vlastní jeho žena,děti a švagr?To jistě ne,že...?Pokud to zjednoduším a uvedu jiný příklad,lze říci,že všichni ti "šmejdi" co prodávají duchodcum předražené hrnce nedělají nic nelegálního v rozporu se zákonem.To ovšem neznamená,že je nebudu považovat za morální odpad a za "šmejdy"....

7 1
možnosti
Foto

Taky blog. Teď už je nad křišťál jasnější, že postup AB byl nejen správný, ale navíc i logicky nutný, neboť tak pravil vyšetřovatel (IT).

A já blbec se do teť (!) trápil svým vlastním názorem o čemsi shnilém v čapím hnízdě Ještě, že jste šel náhodou kolem se svým blogem a mého trápení mne ušetřil.

9 1
možnosti

Konečně uvedeno na správnou míru! R^

5 4
možnosti

Mylně se domníváte, že Míra s tím má něco společného, ani Sláva o tom neví, ale dobře se s mima pije. ;-)

Všechno bude tím, že Babiš nezná Míru.;-D

Rada galérky zní: "Všechno s Mírou, jinak deš sedět!"

0 0
možnosti

Vidím to naprosto stejně. KarmaR^.

5 4
možnosti

Nejhorší ze všeho je očitý svědek. 8-o

0 0
možnosti

Obcházení zákona je takové jednání, při kterém není porušena litera zákona, ale které jde účelově proti smyslu onoho zákona.

Vidíte, a nepotřeboval jsem k tomu celý blog.

Dám příklad: vláda vyhlásí, že na podporu drobného podnikání dá každému OSVČ příspěvek 20 000kč na auto. Někdo si založí živnostňák, odkoupí od široké rodiny auta za korunu, vybere na ně dotace, zruší živnost a auta jim zpátky prodá. Vy tomu říkáte chytrý podnikatel, já vyčůraný Babiš.

7 1
možnosti

Máte stejně informací, jako druzí, jen Vy z nich ale máte schopnost dojít k závěrům, nikdo jiný nedokáže informace zpracovat a všichni mimo Vás píšou bláboly.

;-D

5 2
možnosti

Čemu bychom se se smáli, nebýt Nápravníků?

;-D

0 2
možnosti

Hehe.

Pobavil jste mne.

Babiš se mi sice (v politice i jako fenomén sám o sobě) docela hnusí, ale jestli se on osobně v tomto případě dopustil něčeho protiprávního považuji také za minimálně diskutabilní (spíš málo pravděpodobné).

Jenže to je přece, tak málo významné.

Mnohem podstatnější je to jak svou angažovaností přispěl k současné společenské atmosféře.

Možná je váš blog z určitého hlediska akceptovatelný, ale pro mě je jen výlevem fachidiotismu. V nejlepším možném případě.

Je moc srandovní, jak se v tom vašem výlevu oháníte něčí neschopností chápat slovní úlohy (nebo co jste to tam vypotil (už ten váš výplod znovu nebudu číst, tak sorry jako :-) , pokud jste použil jinou formulaci) v kontrastu s vaší úžasnou schopností pojmout Babišův problém jediným správným způsobem.

Ale co, pár komiků tady už publikuje a vy se k nim docela hodíte.

Poznámky o frustrátech si nechám na jindy. :-)

3 2
možnosti
Foto

Četl jsem, že za obdobný podvod je Babiš vyšetřován na Slovensku. Tam chtěl koupit pekárnu a protože by koupí pekárny získal ve výrobě pečiva dominantí postavení, tak mu to antimonoplní úřad zatrhl. Co udělal Babiš. Založil novou pekařskou firmu, která na oko nemá s jeho firmami nic společného a ta si koupila právě tu pekárnu.

3 0
možnosti
Foto

To je byznys a umění podnikat, nikoli jen ,,pindat a dávit se";-)

5 1
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem praktik, který poznal práci v montérkách, ve státní správě i na místě ředitele dvou výrobních závodů. Mým velkým koníčkem jsou jíž 25 let počítače, programy a sítě. Dokáži o počítačích hovořit kriticky a snad i jazykem, který je srozumitelný běžným uživatelům.

Prvního hackera jsem vypátral v roce 1999, prvního vykradače bankovních účtů přes internetová bankovnictví v roce 2002.

Seznam rubrik