Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já to vidím tak. Byly doby, kdy se používaly PC, posílaly e-maily a komunikovalo s "druhými stranami" a k ochraně se používal antivir.

Pak skupina lidí zjistila, že se dá z PC ledacos ukrást a tak se komunikace s "druhými stranami" začala různě zabezpečovat, různé certifikáty a šifrování. A ejhle, ono to nestačí. No tak přitvrdíme. Pokud toho není schopen IT svět, tedy ochrany uživatele a dat, no tak přehodíme povinnost na uživatele. A vymysleli GDPR.

Mohu Vám garantovat, že se za pár let ukáže, že i to je nedostatečné.

Každopádně, cerifikáty počínaje už "zabezpečení" začíná přesahovat možnosti běžného uživatele, a tak tedy cálujte odborníkům - my vymýšlíme hovadiny a Vy hlupáci plaťte. Přitom každý IT odborník ví, že veškerý SW má zadní vrátka a chyby a na ty se hackeči zaměřují - tak že bludný kruh, ze kterého nevede cesta.

Digitalizace - dobře myšlený záměr - se vymyká a začíná se stávat přítěží, a to jsme pořád na začátku. Nakonec, každá cesta do pekel je lemována dobrými úmysly.

Vypustili jsme nebezpečného Džina a už nyní pořádně nevíme, co s ním.

2 0
možnosti
Foto

Souhlas. On ten džin by bylo možné dostat zpět do láhve, ale ti co drží láhem (IT odborníci) by museli chtít. Jenže to je podobné jako chtít po komunistech ve Východní Evropě v roce 1985 svobodné volby - nepředstavitelné.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS