Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nyní se rozpoutaly vášně kolem zákona, podle kterého musí zařízení Huawei umožnit čínské vládě součinnost. Tak se na to podívejme blíže:

Kongres již v roce 1984 přijal zákon "The Communications Assistance For Law Enforcement Act (CALEA)", který vyžaduje, aby poskytovatelé telekomunikací a výrobci zařízení umožnili státním orgánům zachytit komunikaci jejich uživatelů. Tento zákon byl později rozšířen, aby platil i pro širokopásmový internet a poskytovatele VoIP.

Legislativa také umožnila používání systému NarusInsight, který umožńuje FBI na jediném zařízení sledovat miliony uživatelů telekomunikačních služeb a internetu po celém světě. NSA=National Security Agency má celosvětové šmírování přímo v popisu práce, K tomu má některé speciální pravomoci, které nemá žádná z bezpečnostních složek USA. Zejména pak odposlouchávat telefonní hovory, číst e-maily a další bez povolení soudu. A že to amíci vskutku masivně dělají po celém světě svědčí i odhalení odposlechů Merkelové. O automatickém odesílání, archivování a následném zneužívání informací o uživatelích Facebooku, Googlu, Microsoftu a prakticky všech softwarů od všech dodavatelů ani nemluvě.

Pokud nyní namítnete, že to nejsou čínské zákony a opatření, tak máte zcela nepochybně pravdu. Jde zákonnou možnost odposlechů a špionáže telekomunikací a internetu, která byla přijata a prokazatelně zavedena v USA.

No není to od těch Číňanů drzost, že by snad chtěli mít obdobnou možnost jako mají dávno Amíci. U Amíků o tom, že se to děje, existují důkazy a u Činanů???

0 0
možnosti

J29a72n 55R52i74c74h97t42e78r

21. 1. 2019 13:51

Jeden den se objeví zprávy o obchodní válce mezi USA a Čínou a hned druhý den americké tajné služby varují svět před používáním čínských technologií. Na to člověk nemusí být zrovna profesor...

2 0
možnosti

J73a39n 45R54á22ž

21. 1. 2019 21:22

Kámoš, expert na kybernetickou bezpečnost aféru Huawei komentoval lakonicky: "Je zábavné, jak se Evropané nechali lehce vtáhnout do problému gigantického amerického zadlužení Číně, které řeší Trump svým typicky buranským způsobem"

Vždyť je to celé naprostá blbost! Dnes si vzal Trump na paškál Huawei zítra se obuje do Lenovo. Kdyby byli Amíci v rozvoji sítí 5G konkurenceschopní a Aple neztratil náskok v inovacích a zlevnil iPhony, nekupovali by Američané ani Evropané tolik od Huawei, nebo kdyby IBM neprodala patenty Lenovo, které je zdokonalili, že tvoří světovou špičku, tak by problém s údajnými " zadními vrátky" v čínském HW nebyl"

2 0
možnosti

Američané se nikdy netajili tím, že v rámci boje proti terorismu monitorují mobilní a počítačové sítě, takže nepochybuji o tom, že prostředky k tomu mají a pod pláštíkem tohoto monitorování získávají nejspíš i jiné informace. Ale házet do jednoho pytle aktivity našich spojenců a našich potencionálních nepřátel, to mi připadá poněkud nemístné.

3 0
možnosti

Myslím že pokud nejde signál po kabelu ale "vzduchem" je nemožné zabránit odposlechu. A zařízení může být od jakéhokoliv výrobce.

1 0
možnosti

Já si vždy vzpomenu na Anglii a Německo za II. sv. války a ničemu se nedivím. Určitě

je to v zájmu "pár vyvolených" a samozřejmě, že nám vidí až do talíře.;-€

1 0
možnosti
Foto

Jistě,zadní vrátka ještě nikdo nevyfotil a tak dukaz chybí...;-)Dokonce k nim Činané zapomněli natáhnou červený koberec,aby je každý hned našel.....Zájmy Huawei a Číny by měl hájit čínský velvyslanec a ne prezident České republiky.To je ten největší problém kolem této kauzy....

5 1
možnosti

Však on to taky je boj o trh. Ta americká šaškárna o špionáži je pouze mediální blábol pro hlupáky. A jak je vidět, je jich všude dost.

10 12
možnosti

...je vás fakt hodně, Rozsíval, o tom žádná...

10 2
možnosti

Bohužel, ač si o Číně nedělám žádné iluze, tak nějak to bude. Kdo chce psa bíti....

3 8
možnosti

J55i29ř31í 37A82l54e34x46a

21. 1. 2019 8:54

Dokázat, že někde nejsou zadní vrátka prakticky nelze. Takže vše je zejména o důvěryhodnosti původce. A to je v případě čínského režimu zřejmé.... :-/Rv

11 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS