Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Velmi pěkně a reálně napsáno. Nedávno jsem potkal známého, který vyprávěl, že se mu bejvalka přestěhovala přes půl republiky. Představte si, že když si dojel cca 250km pro děcko, ona mu prostě řekla, že má kašlíček a tak smůla ... tak zase domů. Zavolat předem, to by přeci nebyla ta pravá pomsta!

Když to tak šlo dokola (soudu to očividně nevadilo), zkusil neplatit výživné na protest a dopadlo to přesně tak, jak píšete ... on je vyvrhel a ona vyhrála, dítě už dobu neviděl ...

Kdo tedy vyhrál a kdo prohrál? Prohrálo především to děcko ...

4 0
možnosti
Foto

Legislativně vymyšlené trestné činy vztahující se k výživnému jsou hloupé a nemravné. Nikdo by se neměl plést do života druhých lidí v případě výživného. Správná je jen ochrana lidí před agresí. Základem soužití dvou lidí by měla být manželská smlouva.

3 0
možnosti

Tak jste to tě hroznejm ženskejm natřel, jen co je pravda. Co ale řeknete na "tatínky", kteří přepíšou veškerý majetek na někoho jiného, jen aby "ta hrozná ženská" nic nedostala? Ona maká jako šroubek, bere si práci, aby mohla dávat děti do školky/školy, a "tatínek" je vysmátej jak lečo. Já bych vám zas mohla povídat o otcích, co nepracují, na svoje děti totálně kašlou, je jim naprosto jedno, že by je děti taky někdy chtěly vidět, dluží, kam se podívají a každá koruna alimentů jde přes soud.

1 2
možnosti
Foto

Vážená paní, v blogu jsem psal i o otcích, kteří se "nepovedli". Jenže to úřednice znají, umějí řešit, tedy pokud ve sporu nejsou zapleteny sousedské vztahy a zájmy.

Pokud tatínek nepracuje, tak to není kvůli alimentům, ale proto že je to lenoch a flákač.

4 0
možnosti
Foto

Celý problém začíná již v okamžiku, že zákony pro obyčejné lidi vymýšlejí zákonodárci s platy běžně kolem 100 tisíc měsíčně (a v podstatě za nulovou námahu!) a v soudních síních je potom soudí soudci a soudkyně, co mají celkem snadno také platy kolem 100 tisíc. Jak jsou, a nebo přesněji, jak mají být schopni se vžít do života lidí, kteří jsou nuceni všechno každý měsíc zvládnout s částkou kolem 15 tisíc korun?? ;-O?

3 0
možnosti

Zhruba 115 tisíc lidí v ČR, dluží svým dětem alimenty. Opravdu katastrofa. Maláčová říká - "Signál, že stát pomůže". Výživné vyplatí stát a následně je bude od rodičů vymáhat, Vyřešeno - Proč tak nečiní doposud, netuším ...

Já říkám - Samotný stát konstatuje, že nefunguje ! Vymahatelnost práva. Přesto se mi to líbí ! Očekávám, až mi dojde benzin v autě - stát nepochybně přispěchá ! Nemůže ,mne opomenout, sdělím, že vezu vnučku ! Pak vtrhnu domů a zvolám - "Ženo, na stará kolena - Jsem zplodil dítě ! Jak muži ? No to fakt nevím, ale daňově přispívat musím" ... !

Pořád melu své - Valašské muzeum, jizba. Světnice, kolébka, nad ní žena a u stolu muž. Popis exponátu - "Tak žila klasická rodina". Užaslí návštěvníci zvolají to své - Jééé ! ... :-)

... .

4 0
možnosti

Karma.

Příklad další:

Matka celá léta a i přes dva výslovné rozsudky odmítala předávat děti otci. Při třetím trestním oznámení na maření výkonu soudního rozhodnutí rozhodla soudkyně žena solidárně takto: pokuta za maření soudního rozhodnutí 50 000kč. Vzhledem k tomu, že matka je samoživitelka, se jí částka povoluje splácet po 1000kč/měs. Současně s tím se zvyšuje výživné pro otce o 1000kč. Příběh se opravdu stal, byl zveřejněn na stránkách klubu otců.

Za další je zajímavé nezabavitelné minimum pro dlužníky v rámci jejich důstojného života, které může činit až 24 000kč , pokud má dlužník v domácnosti jiné vyživované osoby. Alimentů se to však netýká, tam žádný důstojný život otců neexistuje. Anebo toto: Kdyby se však povinný dlužník postaral o to, aby výše jeho oficiální čisté mzdy činila maximálně 12 953 Kč odpovídající jeho nezabavitelným částkám a zbytek si vydělával na černo, žádné srážky se konat nebudou a exekuce může být po určité době zastavena. Soud totiž zastaví na návrh samotného povinného (dlužníka) nařízený výkon rozhodnutí (exekuci).

Zde se bavíme o dluhu vůči jiným věřitelům. O dluhu, který je pro ony věřitelem příjmem. Příjmem, ze kterého oni živí své děti. Děti, které jsou státu naprosto lhostejné a mohou se podle něj jít pást do lesa. Tyto kotrmelce pocházejí od stejné Maláčové, která tolik slzí nad dětmi samoživitelek. A to zde nezmiňuji její neustále návrhy na plošné oddlužení všech, tedy okradení všech věřitelů naráz mimo, a teď pozor, mimo dluhů na alimentech a vůči státu. Protože když spravedlnost, tak jen pro někoho.

3 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas:

1) matka samoživitelka neexistuje. Buď je to vdova, potom má vdovský a sirotčí důchod, nebo otec jejích dětí žije a je povinen platit.

2) Nechápu, co tu pořád řešíme za neplacení. V této zemi jsou přece krutí a krvelační exekutoři, kteří sedřou každého z kůže. Ti přece vymohou dlužné výživné úplně hladce!

3) Na vymáhání dluhů máme přece soudnictví. Co se do toho montuje Ministerstvo práce?

5 0
možnosti

Znam cloveka, ktery uvazuje o tom, ze vyzivne prestane platit. Po rozvodu se vidal s dcerkou, ale jakekoliv darky od nej ji maminka vzdy odebrala. I mobil, ktery dostala, aby byli v kontaktu.

Nasledne prestala dite predavat. Ten otec se obraci opakovane na soud, ale soudce je necinny a jeho nadrizene to nevadi. Jako priklad necinosti lze uvest napriklad podani k soudu, kde mel soud rozhodnout (jeste v dobe, kdy dcerku vidat mohl) o jinak upravenem styku o velkych prazdninach. Pak soudce se k tomu "dostal" az po prazdninach. NEEXISTUJE ucina obrana rodicovskych prav toho otce, takze mu v zasade zbyvaji jen prostredky nelegalni a jeden z tech mene hroznych je prave neplacnei vyzivneho.

6 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem praktik, který poznal práci v montérkách, ve státní správě i na místě ředitele dvou výrobních závodů. Mým velkým koníčkem jsou jíž 25 let počítače, programy a sítě. Dokáži o počítačích hovořit kriticky a snad i jazykem, který je srozumitelný běžným uživatelům.

Prvního hackera jsem vypátral v roce 1999, prvního vykradače bankovních účtů přes internetová bankovnictví v roce 2002.

Seznam rubrik