Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Tady se toho semlelo a nasrovnávalo nesrovnatelného. Autor si myslí, že je kvalifikovaný, protože pracuje jako technik v nemocnici :-). Trochu pokory bych prosil. Nebo se může stát, že si jako loni zopakujeme covidově dramatický podzim. I když pravděpodobnost je samozřejmě díky proočkování a promořenosti mnohem menší.

A na samém chvostu pánové Kindl a Hladík se ani neshodnou, zda mluví o roku kalendářním či běžném. Úmrtnost za rok 2021 je již v grafu ČSÚ vynesena do 25. týdne ( tedy 27. 6. ).

2 1
možnosti
LH

Ja mluvim o pulroce s Covidem od rijna do brezna...

1 0
možnosti
VB

V Izraeli podle posled. informací, tak jako v USA se stále více infikují očkovaní. Je to patrné i z rozhodnutí Izraele umístit očkované zahr. turisty do karantény a vyžadovat od nich navíc ještě dva testy.

0 0
možnosti
VB

A hlavně nenuťte do očkování "křehké" seniory, kteří tyto vakcíny snášejí špatně, společnost by na ně neměla vyvíjet hrubý nátlak, měli by dostat pravdivé informace o vedlej. účincích, pak je to na jejich svobod. rozhodnutí. Mají mít i informace, jak se lze chránit ne-farmakologickými cestami. A mimochodem, pokud jde o "léčbu" pacientů s covidem, víc bych spoléhala na německé či švýcarské odborné zdroje informací, nikoli na prapodivnou českou improvizaci mimo věrohodné vědecké důkazy.

0 0
možnosti
VB

Takhle jednoduché to není. Např. Německo se silně věnuje nebezpečným nákazám ve 3. zemích, jež se lehce mohou dostat do Evropy (Ebola, SARS 1, MERS aj.), takže opatrnost loni byla na místě, zvláště když Čína nechtěla nic moc prozradit o novém koronaviru. Během roku se ujasnilo víc věcí, s většinově ukázněnějším obyvatelstvem a ukázněnými zaměstnavateli lze projít touto nákazou s minimem omezení (u nás je obyvatelstvo více negativně dotčeno návyky zaostalejšího Východu, u nás se lidi na sociál. sítích chlubí, že nenosí roušku ani v době nejvyšší nákazy v MHD, Švéd by si to nedovolil - přechodně ty roušky taky měli, ale líp pojatá další opatření). I Švédi omezili např. restaurace, ale míň, protože u nich jsou hostinští slušněji vychovaní, resp. vědí, že by mohli ztratit povolení k provozu. Švédi bez příznaků mohli chodit do práce nebo pracovat doma s příznaky, takže nebylo zapotřebí nic hlásit lékaři či hygienikům, takže se nedá počítat dle oficiál. čísla infikovaných, měli jich mnohem víc, my určitě taky, ale možná loni méně než Švédi, dnes už jsme je možná dohnali. Úmrtnost máme více než dvojnásobnou oproti Švédsku. Víc než covid za to u nás může neschopné MZ ČR: nevčasná opatření vůči zranitelným (nemyslím tím jejich izolaci, ta jim nesvědčí, ale správné a kontrolované pracov. postupy personálu v ústavech) a nefunkční síť nemocnic - kam vézt jak závaž. stav, aby personál správně použil plicní podporu (tou můžete pacienta zabít, když to neumíte). Takže to vychází pro nás ještě hůř, než jste popsal.

0 0
možnosti
MS

Hezký článek, akorát si myslím, že dávat za příklad Izrael je střelba do nohy. Oni sice mají výsledky, ale odpůrci omezení asi nečekali, že rozjedou plošnou segregaci jako první a ve velkém. Teď by si na protest tu žlutou hvězdu s názvem "neočkovaný" asi nedali.

0 0
možnosti
MV

Poznámka ke statistikám - je problém, že jsou rozdíly v počtu testů, metodice vykazování (např. zda mezi Covid nemocné zařazovat i bezpříznakové). Jiná situace s testováním byla loni na jaře (testy nebyly dostupné v dostatečném množství, testovali se pouze lidé s příznaky), loni na podzim (kapacity testování už byly výrazně vyšší) a letos (vzhledem k vyšší dostupnosti testů často probíhá/probíhalo preventivní testování).

"Nejpřesnější" srovnání je tedy přes porovnání počtu nadúmrtí - počty zemřelých za minulý rok už jsou u řady zemí dostupné, avšak letošní statistiky dostupné nejsou.

ČR patří mezi velmi postižené země - pokud srovnáme loňské počty nadůmrtí, zjistíme, že řada zemí byla postižená stejně nebo ještě více než my (Itálie, Španělsko, Británie, Bulharsko, Polsko, ...).

U nás se epidemie extrémně "rozjela" na podzim - "lockdown" přišel pozdě, takže výsledkem byl vysoký počet obětí. Navíc před Vánoci přišlo rozvolnění v době, kdy stále ještě epidemie nebyla pod kontrolou - výsledkem byla 2. vlna.

0 0
možnosti
PK

Takže ten lék, který měl posilovat IS se patrně dodnes k tomuto účelu nevyužívá?

0 0
možnosti
Foto

Pokud IS má být imunosuprese, tak ano studie byla zaražena. Použití je vždy na zodpovědnosti / odvaze / zkušenostech konkrétního lékaře.

0 0
možnosti
Foto

MUDr. Lukáš Pollert uvedl, že se zjistilo, že testy ke zjišťování covidu se přestanou používat, protože nedokážou rozlišit chřipku od covidu. Tím se i vysvětluje zmizení chřipky. Covidem byla i chřipka.

4 2
možnosti
Foto

jo , to byla jedna z jeho lží....

4 2
možnosti
Foto

........nezodpovězenou otázkou tedy zůstává, v kolika případech byl covid-19 hlavní příčinou a kdy byl „jen“ přidruženou diagnózou. Odborníci v tom zatím jasno nemají. Ústav zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS) v těchto dnech začíná vyhodnocovat data o zemřelých za první pololetí roku 2020. Zveřejněna by měla být příští rok. Jedná o nové onemocnění, certifikace ze strany lékařů není vždy zcela ideální, data se snažíme prověřovat a validovat,“ odpověděla na dotaz Seznam Zpráv minulý týden mluvčí ÚZIS Lenka Svobodová.

1 0
možnosti
LH

Jen těch mrtvých máme o 30 000 víc než jiné roky - komikuRv

0 1
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem praktik, který poznal práci v montérkách, ve státní správě i na místě ředitele dvou výrobních závodů. Mým velkým koníčkem jsou jíž 25 let počítače, programy a sítě. Dokáži o počítačích hovořit kriticky a snad i jazykem, který je srozumitelný běžným uživatelům.

Prvního hackera jsem vypátral v roce 1999, prvního vykradače bankovních účtů přes internetová bankovnictví v roce 2002.

Seznam rubrik