Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Od počátku věků platilo, že pomocnou ruku najdeš pouze na konci své paže.;-)

Nevím kdo vám nakecal, že existuje něco, nebo někdo, kdo bude předžmoulávat cokoliv co se chystáte udělat a pak vám ukáže tu jedinou správnou cestu. Vždyť je to úplná blbost. Okamžitě vypakujte každého, kdo vám bude tvrdit, že vás provede životem bez zakopnutí, bohatého, šťastného a vysmátého. Buď je to magor, nebo vás chce okrást.

Žijeme v demokracii a právním státě. Máme svoji morálku, která nám brání překračovat osobní hranice druhého a psané právo, které popisuje tuto morálku a trestá přestupky proti ní, samozřejmě následně.

Nikdo nedokáže zabránit přestupku či zločinu předem, pokud dotyčný se rozhodne právo přestoupit. Pokud však my ostatní nedáme zločinci příležitost, tak přestupek neudělá. Bohužel se najde vždy dost lidí, co se nechají obelstít, ovšem předem jim pomoci nelze. ;-)

0 0
možnosti
Foto

Mnoho spisovných slov. Ve skutečnosti demokracie patří do Parlamentu!!!

Mezi lidi patří slušnost a ohleduplnost. A třeba i odpovědnost za poskytované služby.

Například Boeing byl odpovědný za konstrukční chyby u B737MAX a všichni brali jako samozřejmost, že letadla toho typu nelétala.

Volkswagen měl ostudu s čoudícími motory. Omezení splodin s sebou nese mnoho nových objevů z oblasti fyziky a chemie a přesto to lidé brali jako samozřejmost.

V počítačových systémech jsou díry jako vrata a naivní odborníci tvrdí, že to lépe udělat nejde, i když je to čistě lidská práce. Žádná fyzika nebo chemie.

Podobné je to s zabráněním bankovním podvodům. Bankám tu povinost ukládá AML, ale klidně říkají, že je to problém klientů. Ano klient byl nezkušený, možná naivní, ale banka měla informace a nástroje aby podvodu (převodu peněz) zabránila, ale neudělala to.

Názor, že to těm lidem patří, když jsou nezkušení, má nádech schvalování trestného činu. I schvalování trestného činu je v některých případech trestné.

0 0
možnosti
HH

Po staletí platilo, že ten zkušenější se postará o ty slabší a méně vzdělané.

Zdroj: https://napravnik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=788781

Řekl bych, že po staletí spíše ti vzdělanější, vyčůranější, silnější se vždy postarali o to, aby z těch ostatních dostali jakékoliv bohatství...aneb tak, jak to funguje v přírodě...

0 0
možnosti
HH

A také je tedy otázka, proč by za chyby klientů měli platit banky...odpovědnost za vykradený účet je vždy na straně klienta. Ano nějaký systém blokace podezřelých plateb by byl namístě, ale jen tak házet hloupost lidí na banky mi nepřijde fér...Vykradený účet je většinou přes hloupost lidí a né „brutální“ síle „hackerů“...

0 1
možnosti
Foto

Je to řpesně naopak, než říkáte. Míra pomoci slabším dosáhla tak obroských rozměrů, že ti slabší už úplně rezignovali na vlastní úsilí. Stačí jim, když zvolí dostatečně populistickou vládu. V minulosti skutečně pomáhal bohatší sedlák chalupníkovi, rodiče dětem, město venkovu a naopak, ale zař předpokladu, že potřebný vyvíjí nějaké úsilí a že pomoc bude poskytována jen do té doby, než se postižený sebere a začne se o sebe starat sám.

Dnes vidíme, že poteba pomoci je permanentní. Prakticky nikdy nenastává období, kdy by se pomoc mohla omezit. Likviduje to iniciativu a samostatnost jednotlivce. Směřujeme ke starému Římu, kdy byla vládnoucí vrstva oligarchů a ta milostivě živila plebs tím, že jim rozdávala chléb a pořádala hry.

5 0
možnosti
Foto

Pane Neugebauere,

tento článek je o něčem jiném, ale máte pravdu, že výše rozmazlování, dávek, pomoci ze strany státu je fakt velká. Jenže někdy jsou ty dávky a pomoc důsledkem špatné práce firem a nefungující vztah firma - zaměstnanec, ....

Tento článek byl a je o vztahu banka a její platící klient. To je něco jiného.

Navíc jak jsem psal v článku, pokud jednotlivé banky, centrální banka (bankovní dozor, atd.) nechtějí rychle řešit reklamace a problémy, tak je to pro podvodníky doslova pozvánka - přiďte do ČR. Lidé jsou zde stejně nezkušení jako jinde v EU, ale pokud je okradete, podvedete, tak vás nikdo nebude stíhat. Vše se svede na nepozorného uživatele.

Takové jednání je nebezpečné pro uživatele, ale následně i pro firmy a stát.

3 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem praktik, který poznal práci v montérkách, ve státní správě i na místě ředitele dvou výrobních závodů. Mým velkým koníčkem jsou jíž 25 let počítače, programy a sítě. Dokáži o počítačích hovořit kriticky a snad i jazykem, který je srozumitelný běžným uživatelům.

Prvního hackera jsem vypátral v roce 1999, prvního vykradače bankovních účtů přes internetová bankovnictví v roce 2002.

Seznam rubrik