Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SD

S85v15a32t19a 28D27e59d55i62c

11. 5. 2023 22:30

Potiz je, ze tech kecalu je prilis mnoho. Dan za to, ze jsme nechali rozbujet "soft" obory typu sociologie apod ktere vlastne ani nejsou vedami - maximalne popisuji minule, a prakticky nedavaji spravne predpovedi. A to patri sociologie mezi ty lepsi.

Studijni odpad, ktery z tech pseudooboru vychazi (ac by na jinych odborech nebyl ani prijat) pak vytvari neuveritelne mnozstvi navzajem se podporujicich blabolu, ktere zasahuji a nici prakticky vsechny oblasti spolecnosti, skolstvim pocinaje, pres ochranu prirody a prumyslem konce.

1 0
možnosti
RP

Cesty pro hasiče v lesích se dělaly už před 200 lety, všude, kde hrozilo, že nějaké lesní porosty chytnou. V době, kdy se v lese hasilo nejvíc sekyrami a pilami neboli rychlým kácením ohrožených porostů a kopáním protipožárních příkopů, nebo rovnou se řízeným ohněm spalovaly porosty, které byly v cestě šíření původního požáru. Protože dovézt dostatečné množství vody dál než 50 - 100 metrů od nějakého rybníčku nebo řeky bylo tehdy nemožné.

To až dnes jsou zelení Brouci Pytlíci, kteří všechno znají a všechno ví a které bohužel pozelenalá doba vynesla do pozic, kde o tom mohou rozhodovat. A kteří staleté zkušenoti a znalosti, jak v lese zlikvidovat požár, hážou za hlavu, protože oni jsou přece zelení a nemusí tak nic vědět a nic znát ani nic dělat.

3 0
možnosti
ZZ

Včera jsem v televizi sledoval chvilku nějakou debatu, kde Zelení propagovali zelenou energii.

Ta parta naivních tlučhubů je naprosto mimo, prakticky ve všem !

0 0
možnosti
VB

Hořelo, no ta bóže. Příroda si pomůže. Máte představu, že tam mají být uhrabané cestičky a ani větvička na zemi?

Ze soutěsek nikdo suché stromy vytahovat nebude.

4 2
možnosti
Foto

Sám máte u svého profilu na blog.idnes.cz napsáno - Každý má právo hledat své štěstí, pokud to není na újmu jiným lidem.

Tady štěstí a pohodlí jedné skupinky lidí ohrozilo na životě a způsobilo problémy jiné a mnohem větší skupině lidí. Jasné??

3 1
možnosti
ZZ

Dobře napsáno, s logickými závěry, ale mám pocit, že jste se až příliš otřel o NP, ochranáře ŽP i vedení našich hasičů - a ti vám to neodpustí.

3 0
možnosti
Foto

Skuteční OCHRÁNCI PŘÍRODY vědí už dávno kde byla chyba. Stejné je to i u hasičů "dobráci" i profesionálové, kteří byli u požáru vědí své.

4 0
možnosti
Foto

V tom výčtu proč tak hořelo, Vám chybí jeden velmi důležitý činitel a tím byl silný vítr, který výrazně komplikoval hasební práce. Bohužel jsem byl okolo 8.hodiny ráno 24.července fotit v Saském Švýcarsku a z jedné vyhlídky viděl velký sloup dýmu stoupající z české části. Už tehdy jsem tušil, že to bude špatné.

2 0
možnosti
Foto

Dobrý den pane Čmuchálku,

jsou lidé, kteří dělají fotky nebo mluví o problému, pak jsou lidé, kteří nekecají, neohlížejí se na svůj volný čas a jdou řešit problém.

Zkuste si ještě jednou přečíst v článku body, které předcházely vzniku požáru a jak probíhaly první hodiny.

Pochopíte, že pro požár v údolí /malinovém dole/ byl vítr komplikací, ale tou největší překážkou byly jiné věci - zpožděné objevení požáru, zatarasené cesty a stráně a pak ještě noční přerušení hašení.

U požáru se střetli kavárenští kecálkové s lidmi, kteří chtějí a dokáží problémy řešit.

5 1
možnosti
MK
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem praktik, který poznal práci v montérkách, ve státní správě i na místě ředitele dvou výrobních závodů. Mým velkým koníčkem jsou jíž 25 let počítače, programy a sítě. Dokáži o počítačích hovořit kriticky a snad i jazykem, který je srozumitelný běžným uživatelům.

Prvního hackera jsem vypátral v roce 1999, prvního vykradače bankovních účtů přes internetová bankovnictví v roce 2002.

Seznam rubrik