Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

On asi nikdo neví, na co ty peníze skutečně šly, když bez burzy ČEZ údajně realizuje 95 % obchodů.

0 0
možnosti

Tento neuvěřitelný populistický blábol složený z recyklovaných opozičních lží jsem dokázal dočíst až po "Na půjčce se podílel pouze stát, ale dělit zisky/dividendy vygenerované i s využitím této půjčky si mají i minoritní akcionáři.

To je jako nabídnout někomu stokorunu a až si ji začne ukládat do šrajtofle tak mu ji celou ukrást s tisícovkami uvnitř (WFT).

Taktéž "...že dividenda za rok 2022 bude ve výši 75,- Kč...akcionáři předem věděli..." Měla jim bohatě stačit, hamoužníkům. Predikce ziskovosti firem (a tudíž i jejich akcie) se přece na světových burzách nikdy nemění.

Čez mimochodem celou dobu prodával dlouhodobé kontrakty kolem 100 Euro/MWh (a to do dnes) a to, že firmy spekulovaly na "spotovém trhu" na pokles a nakonec prohrály jednoznačně zaplatili "minoritáři" nařízenou triple tax.

Soběstačnost je mýtus, když historicky vše co vyrobíte musíte (i ve vlastním zájmu) nabídnout přes burzu a nakupujete jako firma zpět tamtéž. Proto kdyby Čez jako pidi hráč na burzu nedodal ani kiowatu, s trhem to vůbec nepohne. Nakupovat firmy budou pořád dál za stejnou tržní cenu.

Takže opět jako za Burešova covidového repete "Best in covid" budou nyní firmy ignorovat nákupy dlouhodobých kontraktů, aby na podzim s pláčem natahovaly "žebrací ruku" směrem k minoritářům, aby jim ta blbá "spotová" spekulativní rozhodnutí proplatili.

0 1
možnosti
Foto

Četla jsem článek,že ministr zahraničí Lipavský faroval 10 mega na obnovu Kachovské ptřehrady,to jsou opět naše daně a opět letí na Ukrajinu

5 6
možnosti

Ach jo .....za to že jsou Češi chudí,nemůžou Ukrajinci, ale jen Češi.....od revoluce nás politici a nadnárodní společnosti odiraji kde se dá .

8 2
možnosti

A slo opravdu o rozsireni obchodu na burze, nebo jen o dorovnani potrebnych garanci, ktere rostly uplne stejne, jako rostla aktualni cena?

Mimochodem - stat na te pujce vydela, protoze CEZ za ni samozrejme plati urok.

6 10
možnosti
Foto

Garance se skládají podle ceny uzavřeného obchodu.

Pokud jde o půjčku, tak si prosím ještě jednou přečtěte pozorně těch pět bodů v článku. Dodnes nejsou známé podmínky půjčky, doba splatnosti. ČEZ mohl použít normální půjčku / syndikovaný úvěr, pak by ty peníze nechyběli ve státním rozpočtu.

Mimochodem došlo vám, že půjčku poskytuje jeden ze spolumajitelů firmy a na lepší dividendě vydělají všichni spolumajitelé ČEZu!!!

18 3
možnosti
Foto

Tankuji jenom u Benziny a nepamatuji si, že by někdy cena atakovala 50 kč.

3 21
možnosti
Foto

Energie se podle bank a ČNB na inflaci se podílely ze 40 % ze 60% bylo způsobeno tím, že vláda Babiše do zavřené ekonomiky napupovala velké množstvé peněz. Přídávala kde komu. Inflace začal v roce 2021 a byla největší od roku 2008. ČEZ v roce 2023 odvedl státu ze svého zisku více než 100 mld. Stát z dluhu, na který si vláda Babiše půjčila platí každý rok na úrocích 60 miliard

10 15
možnosti

Detail... inflace zacala uz v listopadu 2019, kdy jsme se poprve dostali nad cilovane pasmo. Potom 2/3 roku 2020, 2/3 roku 2021...

Hlavne z tech 5 mesicu pred covidem je videt, kde byl zdroj inflace - u nas a v Babisove nehoraznem utraceni.

7 4
možnosti
Foto

Inflace v květnu klesla ze 17 % na 11%. Podle prognos dál bude klesat.

1 14
možnosti

meziměsiční stoupla ekonome

9 1
možnosti

J83a55n 24H42u75r51k20a

14. 6. 2023 12:58

prostě jak jsem nejen já psal pár vyč.....jedinců se rozhodlo vynahradit si ušlé zisky nejen za covid zkusili a vyšlo jim to tedy spíše vyšlo jim to ostatně tyto pozoruhodné ekonomické vlny podle Světové banky se cyklicky opakují již od roku 1886 většinou experiment vede k válce...

4 2
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem praktik, který poznal práci v montérkách, ve státní správě i na místě ředitele dvou výrobních závodů. Mým velkým koníčkem jsou jíž 25 let počítače, programy a sítě. Dokáži o počítačích hovořit kriticky a snad i jazykem, který je srozumitelný běžným uživatelům.

Prvního hackera jsem vypátral v roce 1999, prvního vykradače bankovních účtů přes internetová bankovnictví v roce 2002.

Seznam rubrik