Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tohle by se mělo do kamene tesat!!

Za 34 let jsme si stačili rozvrátit školství i zdravotnictví, místo průmyslu máme montovny, odkud plynou zisky do poloviny Zeměkoule. Nikdy v životě by mě nenapadlo, že ještě budu chválit kvalitu školství před r. 1989! Dneska nemáme řemeslníky, ale bohužel ani nikoho, kdo by ty děti učil. Staří mistři odborné výchovy odcházejí do důchodu a nikdo se na jejich místa nehrne. Do školství jsme naprali inkluzi. Vzpomínám, jak jsem kdysi pracovala jako vychovatelka. Nabízely jsme se, že v rámci školní družiny pomůžeme dětem napsat domácí úkoly a leccos jim v klidu vysvětlíme. Vzdělání jsme na to měly. Místo toho jsme dostaly přísný ZÁKAZ!!! s dětmi domácí úkoly vůbec psát. Prý je to záležitost rodičů a úkoly jsou DOMÁCÍ! Kdo z nás by zákaz porušil, bylo to hrubé porušení pracovní kázně a okamžitá výpověď. Vzteky jsem vrzala zuby, když jsem si představila, že máma si přijde pro dítě v 16:00, ještě jde nakoupit, pak doma vaří večeři a ještě má psát s dítětem úlohy. Sama je uštvaná z práce, ráda by si odpočinula, ale my jí bohužel pomoci nemůžeme. A to kolikrát to dítě ke všemu nebylo ani hodinu venku! Tak jsem jako vychovatelka zahodila veškeré rádoby rady, co všechno máme s dětmi ve družině dělat, a pokud bylo hezky, byly děti venku. Přitom jsme třeba procvičovali počty nebo jiné dovednosti, když už jsme teda nesměli psát ty úkoly. A tak místo kvalifikovaných vychovatelek a školních družin máme holt ve třídách tisíce asistentů, co jim k výkonu práce stačí jakákoli maturita, třeba manikérky. Ale jsme moderní a jdeme s dobou!

3 0
možnosti

Restrukturalizace společnosti Václava Klause vedla k morální destrukci společnosti! Jak dlouho bude trvat, než se vzpamatujeme z morální devastace Klause, Zemana, Babiše a dalších?

1 2
možnosti

Dotknul jste se také zdravotnictví, kde je situace zcela neřešitelná. Zde byly odmítnuty přirozené vztahy a vše je postaveno na levicovém konstruktivismu, který nefunguje. Lékaři na to upozorňovali přes třicet let, ti chytřejší utekli do politiky nebo do zahraničí. Na toto téma jsem zatím rozepsal nový článek.

Systém zdravotní péče je tak vzájemně proháčkován k nehybnosti. Pokud by do toho někdo zasáhnul, rozsype se to jako domeček z karet.

Ekonomicky jde o 500.000,000.000,-Kč a přesto to nefunguje. Je skutečně v systému tolik pijavic, že na zdravotní péči nezbývají peníze? Podle názoru bývalého ředitele IZIPu prezentovaného ve Zdravotnických novinách, ve zdravotnictví se ztrácí 30-50 miliard korun ročně!

Jak to bylo ve zdravotní péči? Po Listopadu dostali lékaři třetinu vypočtené částky. Místo jedno koruny dostali jen 36 haléřů. Lékaři chápali, že stát ani občané nemají peníze, ale že tu hodnotu v penězích dostanou až za třicet let bez ohledu na inflaci, to je pro mne neuvěřitelné dodnes! Pak došlo k totální destrukci vzdělávání lékařů i sester. Kdo chtěl kvalitní vzdělání, musel jít na praxi do ciziny. Lékaři marně upozorňovali, že lékařů i sester ubývá. Politické reprezentace to dodnes nezajímalo. Politici to nahrazovali nezákonnou prací přes čas. Tento nesoulad se vyhrotil letos, kdy nemáme lékaře, nemáme sestry a nemáme peníze. Co s tím? Politici se rozhodli pro navýšení otrocké práce na dvojnásobek na úkor rodinného života. Konečně se lékaři vzbouřili! Ale situace je vzhledem k zaháčkování zcela neřešitelná!

1 1
možnosti

Příklad: Lékaři v okresních nemocnicích dostávají o řadu tisíc korun méně za mnohem více práce než ve fakultních nemocnicích. Když se obrátí na svého ředitele o přidání, ředitel odpoví, že na jejich práci nemá peníze. Když budou lékaři stávkovat, udělají méně práce a VZP dá nemocnici méně peněz. A na personál bude ještě méně peněz! Jak to chcete řešit? Minulá vláda dala peníze na platy lékařů, ale dala je do rukou ředitelů. To samozřejmě k lékařům prakticky nedoputovalo!

A podobná zaháčkování jsou daná do postkomunistického zdravotnictví opřeného o postkomunistickou iluzi, že kvalitní zdravotní péče může být zadarmo! Nemůže! Ale všichni aktéři se snaží, aby si to lidé mysleli: To vede ke krachu zdravotní péče. Tuto komunistickou iluzi odnesou především chudí. Ale to zatím nikoho nezajímá!

1 1
možnosti

Dík za vynikající, poněkud příliš dlouhý, článek! Klepete hřebíček na hlavičku! Klíčem k destrukci naší země, je absolutní absence pravicové politiky, která se spoléhá na aktivního, tvůrčího jedince.

Za to vděčíme nositelům transformace naší společnosti, především Václavu Klausovi a Miloši Zemanovi, zaměstnancům Prognostického ústavu, kde podle Respektu pracovali pod dohledem ruských tajných služeb KGB.

Václav Klaus založil ODS jako konzervativně pravicovou stranu, do které přijal překabátěné komunisty, otočil kormidlo do levicového populismu a dal základ politickému byznysu u nás.

Pak žádná politická reprezentace nevěnovala pozornost tomuto úhlu pohledu politiky, až dospěly k tomu, že pravolevá politika neexistuje. Nejsou lidi na práci a postkomunistické odbory spolu s destruktivními stranami tlačí na likvidaci demokracie.

Škoda, že to postihuje zrovna první vládu, která se konečně osvobozuje od závislosti na imperialistickém Rusku a hledá nezištně cestu ven z naší absurdní situace v apatii a absenci tvůrčí iniciativy. Chybí lidi na práci! Kde jsou? Všichni zaměstnatelní již dávno pracují.

0 2
možnosti
Foto

J28i87r26i 54C58i65z

4. 12. 2023 9:47

Jen uvedu drobny priklad z minulosti, kdy pan Bata se zakladnim vzdelanim R-U vybudoval tovarny a k nim mesta pro pracovniky. Mel logicke mysleni a vize, ktere umel prevest do reality. To bylo mozne jen v pripade, ze tehdejsi byrokracie ho neomezovala nesmyslnymi zakony, prikazy, limity, posudky atd. Prospech z jeho napadu mela cela spolecnost. Dnes vidime jen otitulovane darmozrouty bez logickeho mysleni a vyzivajici se v hledani duvodu, proc cokoliv zakazat jen aby vsem ukazali, ze nejsou uplne na h.... .Kdyz vidim prazskou byrokratickou luzu, ke ktere musite pro podpis s kazdou kravinou a stejne ho neziskate, pokud neznate jejich kamose, tak je kazdemu jasne, ze ke zmene dojde asi tezko. Jedinou cestu vidim v kompletnim prevzeti osvedcenych zakonu z nejakeho statu vyspele zapadni civilizace a na ne navazujici celou organizaci spravy statu. To se ovsem stane tezko.

1 0
možnosti

Nejsem tak skeptický! Jen malá část veřejnosti věří nesmyslům ruské desinformační hybridní války, která nám zde podráží nohy.

Je nezbytné podporovat pravicové myšlení založené na osobnosti tvůrčího, aktivního jedince a postavené na přirozených základech místo levicového konstruktivismu.

Je nutné skončit se zbytečným rozhazováním peněz, ke kterému nás nutí populistické strany, odbory a nejrůznější destruktoři státu!

0 2
možnosti
Foto

Česká republika většinu ostatních zemí předčí v ekonomické komplexitě, vyplývá to z dat OEC. Tato metrika ukazuje schopnost ekonomik jednotlivých států odolávat externím výkyvům díky své diverzifikaci. Zjednodušeně jde o to, že čím více produktů z různých odvětví země exportuje, tím lépe obstojí, když nastane nějaká nečekaná změna. „Česko má v tomto ohledu nejen 3. nejodolnější ekonomiku v EU, ale zároveň i osmou nejsilnější na světě. Oproti minulým výsledkům nás předstihlo Švédsko, ale stejně jde o velký úspěch, se kterým se však pojí tři zásadními problémy – závislost na levné a dostupné pracovní síle a energetická a dovozní náročnost PRAMEN: Index Prosperity a finančního zdraví.

0 0
možnosti

To ovšem neznamená, že zde nejsou neduhy, popisované v článku.

0 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem praktik, který poznal práci v montérkách, ve státní správě i na místě ředitele dvou výrobních závodů. Mým velkým koníčkem jsou jíž 25 let počítače, programy a sítě. Dokáži o počítačích hovořit kriticky a snad i jazykem, který je srozumitelný běžným uživatelům.

Prvního hackera jsem vypátral v roce 1999, prvního vykradače bankovních účtů přes internetová bankovnictví v roce 2002.

Seznam rubrik