Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pozoruhodné je, že takovýchto Čapích hnízd jsou v Česku stovky za dvě a půl miliardy korun!

Ale jen jedna kauza se účelově stíhá! Proč? Komu vadí Andrej Babiš?

:-)

5 0
možnosti
ZJ

Do roku 2010 byl dotačni podvod jako soucast uveroveho podvodu dle par 250b:

§ 250b Úvěrový podvod

(1) Kdo při sjednávání úvěrové smlouvy či v žádosti o poskytnutí subvence nebo dotace uvede nepravdivé nebo hrubě zkreslené údaje nebo podstatné údaje zamlčí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.

2 1
možnosti
TP
MS

Když pro něj byla těch 50 mega taková prkotina, proč do toho šel a proč prováděl ty šachy se zúčastněnými firmami ? Vy si opravdu myslíte, že policie a státní zástupci jsou takoví omezenci, že by šli do něčeho, co tady samozvaný "právník" shodí šmahem se stolu? ;-DRv

0 2
možnosti
PS

No, tak by nebyl souzen pro dotační podvod, ale podvod. Jeho definice je dostačující.

1 1
možnosti
PT

Píšete 1000x opakovanou nestoudnou lež.

Situace byla taková, že dotační poradkyně navrhla Babišovi, že lze získat legálně takovouto dotaci, Babiš tady řekl, dobře udělejte to. Dotační poradkyně zařizovala ostatní, můžete nějak vysvětlit jak se tady Babiš mohl dopustit podvodu?. Ani policie tohle netvrdí, ta tvrdí že Babiš prý řídil jakési spiklenecké centrum, kde byli členové Babišovi rodiny aby spáchali tento dotační podvod, absurdita jak vystřižená z 50 tých let.

50 MEGA je pro Babiše stejná částka jako pro člověka s majetkem 7 MEGA je 7 tisíc, kvůli takovémuto obolusu on určitě organizoval podvod, to si může myslet jen člověk s mozkem zataženým závistí a nenávistí.

5 0
možnosti
Foto

Je to otřesné sledovat snahu zlikvidovat Babiše jen proto, že ukázal na zloděje a chce zavést finanční pořádek. Že vybudoval Čapí hnízdo a vzal dotaci 50 mil. Kč je vyloženě směšné proti sponzorovi pravičáků Bakalovi, který přinesl neštěstí do hornických rodin a potápějící koncern výhodně prodal, a proti Koženému, který zlikvidoval velmi výnosnou mořskou flotilu kotvící ve Štětíně a budovanou v Gdaňsku čítající přes 10 zámořských lodí, a dalším tunelům včetně Blanky. V těchto defraudacích se odepsalo 800 mld. Kč a nic se neděje – klid po pěšině a pravicové strany kvetou a lid jim to umožňuje.:-/

11 5
možnosti
ZH

On kdyby se ve své vrcholné nenasytnosti nenacpal do politiky, mohl mít taky klid. Jenže jeho chamtivost ho dostihla, holt. ;-D

5 11
možnosti
PT

P83e83t34r 69T80o81m71e62k

14. 1. 2018 23:00

Jiroudku, to neokecáš. Nedělej ze sebe hloupého.

2 5
možnosti
JR
JP

Těší mě pokrok...Už se nekřičí o boudě na Babiše a účelové kauze, ale hledají se absurdní právní kličky, jak z toho ven...Že Agrofert pomocí účelového převodu majetku na krátkou dobu v rámci rodiny vyčerpal 50 miliónů z dotačního titulu určeného pouze pro malé a střední firmy, je nepopiratelný fakt. Babiš je lhář a podvodník, ve vládě nemá co dělat. Jak hluboko budeme ještě klesat?

10 7
možnosti
RH

Pokud bychom váš agrovýklad vzali vážně, tak pořád ještě lze použít obyčejný podvod: Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

3 3
možnosti
MK

Ani náhodou nebudu oponovat vaší právní analýze, neboť ji pokládám za irelevantní.

U vysoce postavených politiků mě nezajímá právo, neboť předpokládám, že ho respektují. O to více mě zajímá jejich morálka a ta dostala v případě Babišova Čapího hnízda pořádně na frak.

Dokážete nějak smysluplně reagovat?

9 3
možnosti
RS

Jakou mají morálku ti, kdo vymysleli falešné obvinění? A jakou ti, kdo tomuto obvinění přitakávají?

14 7
možnosti
BH

B11o57h11u12š 81H76a23v83e18l

14. 1. 2018 19:31

Ale, že stát v-o-j-e-b-a-l je zřejmé, je to tak?

4 3
možnosti
Foto

Stát jsme My. Pokud jste byl znásilněn, podejte trest. oznámení. Nejlépe anonymně;-D

4 3
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 33,21
  • Průměrná čtenost 1784x
Jsem praktik, který poznal práci v montérkách, ve státní správě i na místě ředitele dvou výrobních závodů. Mým velkým koníčkem jsou jíž 25 let počítače, programy a sítě. Dokáži o počítačích hovořit kriticky a snad i jazykem, který je srozumitelný běžným uživatelům.

Prvního hackera jsem vypátral v roce 1999, prvního vykradače bankovních účtů přes internetová bankovnictví v roce 2002.

Seznam rubrik