Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dnes paní ministryně financí upozornila, že každým rokem dorazí do Prahy několik zpráv OLAF. Slyšeli jste někdo o tom, že by na jejich základě byl někdo trestně stíhán?

8 3
možnosti
Foto

Tak pokud některá z nich upozorńuje na pdovod tak se jimi nepochybně orgány činné v trestním řízení zabývají a šetří. Jen novináři nepíší o každém podvodu co se stane, ale jen o těch medialně zajímavých

2 2
možnosti
Foto

Kdyby mne někdo obvinil z podvodu a já si byl jistý, že to obvinění je falešné, neváhal bych a žádal soud, ať soudí.

Když se někdo začne vykrucovat, je to snad jasné.

4 4
možnosti
Foto

To záleží jaké máte Vy zkušenosti se soudy. Já hodně zvláštní - https://napravnik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=619847

7 2
možnosti
ZH

Myslím, že nemáte pravdu:

Zákon č. 140/1961 Sb., § 250b

Úvěrový podvod

(1) Kdo při sjednávání úvěrové smlouvy či v žádosti o poskytnutí subvence nebo dotace uvede nepravdivé nebo hrubě zkreslené údaje nebo podstatné údaje zamlčí, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta nebo zákazem činnosti nebo peněžitým trestem.

(2) Stejně bude potrestán, kdo bez souhlasu věřitele nebo jiné oprávněné osoby použije úvěr, subvenci nebo dotaci na jiný než určený účel.

(3) Odnětím svobody na šest měsíců až tři léta nebo peněžitým trestem bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 škodu nikoliv malou.

(4) Odnětím svobody na dvě léta až osm let bude pachatel potrestán,

a) spáchá-li čin uvedený v odstavci 1 nebo 2 jako člen organizované skupiny, nebo

b) způsobí-li takovým činem značnou škodu nebo jiný zvlášť závažný následek.

(5) Odnětím svobody na pět až dvanáct let bude pachatel potrestán, způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 nebo 2 škodu velkého rozsahu.

0 0
možnosti
Foto

Jenže v žádosti o vydání poslanců je uveden §212 a §260. Všude se hovoří o dotačním podvodu. Drobnost? Nikoliv vážná věc, která svědčí o práci vyšetřovatele.

7 2
možnosti
Foto

Jinak §212 dotační podvod ačkoliv v době trestného činu neexistoval byl použit zřejmě proto, že v době kdy byl podvod spáchán platila jiná právní úprava konkrétně

Zákon č. 140/1961 Sb §250 Podvod a dle tehdejší úpravy hrozilo Babišovi 5-12 let. Dle současné úpravy mu za podvod hrozí 5-10 le-tedy o 2 roky méně.

V případě, že došlo ke změně právní úpravy použije se automaticky pokud se nemýlím ta, která je pro pachatele výhodnější-což je v tomto případě nová právní úprava trestní zákoník 40/2009 §212 Dotační podvod

2 0
možnosti
Foto

Ano, jenže v roce 2008 prostě nikdo nemohl porušit §212 a §260.

4 1
možnosti
Foto

Co Čech to obhájce Babiše. Co Čech to právník a znalec trestního řádu, trestního zákoníků a zná domrtě kauzu Biš a písemnosti, které obsahuje. Všichni jsou blbci jenom my máme pravdu. Babiš je svatý . Vrchní státní zastupiteství vyšetřovatelé Policie ČR, vyšetřovatelé z Polska a Litvy vyšetřující Čapí hnízdo v rámci OLAFU, všichni jsou neználkové, jenom my milci Babiše víme jak to bylo, že vás baví se stále dokola ztrapňovat. Přitom o Babiše vině může rozhodnout soud.

3 4
možnosti
Foto

Problém pouze spočívá v tom, dokázat, že Babiš není svatý.

1 2
možnosti
VK

Co lze voje*at, to je také třeba voje*at. Buršu jen houšť. Znovu a znovu. Voje* nás fšechny.

0 0
možnosti
Foto

Nevím jak přesně to bylo v době kdy k podvodu došlo a je možné, že v té době nebyl specifický trestný čin dotační podvod. Nicméně nepochybně již tehdy byl trestným činem podvod

§ 209 Podvod

(1) Kdo sebe nebo jiného obohatí tím, že uvede někoho v omyl, využije něčího omylu nebo zamlčí podstatné skutečnosti, a způsobí tak na cizím majetku škodu nikoli nepatrnou, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci.

..........................

(5) Odnětím svobody na pět až deset let bude pachatel potrestán,

a) způsobí-li činem uvedeným v odstavci 1 škodu velkého rozsahu, nebo

.............

(6) Příprava je trestná.

Škoda ve výši řádově 50 milionů je nepochybně škoda velkého rozsahu, tedy se Babiše týká trestní sazba 5-10let-navíc za to pokud vím nemůže být (u takto velké trestní sazby) uložena podmínka.

Dopustil se ho navíc jako člen (šéf) organizované skupiny což je přitěžující okolnost.

5 0
možnosti
RS

Jenže Babiš s Faltýnkem nejsou obžalováni z podvodu. Ale z dotačního podvodu podle par. 212.

3 1
možnosti
SN

:-).......Četl jsem už podobné hodnocení a vyjádření IMOBY, kdy byla zpráva OLAFu rozcupována na hadry.

Každému myslícímu člověku by mělo být jasné, že tento případ byl vytažen, když se ČSSD volným pádem propadly preference. Pokud Vás to zajímá, tak na netu je jmenovitá tabulka podle klasických stran, kdy od "revoluce" si bratrstvo"kočičí pracky" rozebralo víc, jak 5 a půl bilionu korun. Byl nadpis.......50 mega je pouhý pšouk, ale super bič na Babiše, který tyto dlouholeté praktiky zatrhl a proto...musí z kola ven. Za každou cenu. Účel světí prostředky, nám přece nikdo nebude kazit naše dlouholeté kšeftíky! Pro autora: R^R^R^

5 4
možnosti
Foto

No jo v IMOBY jsou experti na které nemají vyšetřovatelé z OLAFU. ani z Policie ČR a Vrchní státní zastupiteství. Těch vašich omýlaných 5 a půl bilionů je víc jak k smíchu. To by měn zajímalo, kde jste k tomu hasunomeru přišel. No ale vy si nějakou ptákovinu vymyslíte. Začnete dávno vyřešenými pdadáky a uděláte koktejl z kauz, které se státem nesouvisí, že.

0 1
možnosti
PT

P53e87t75r 93T29o69m53e50k

14. 1. 2018 17:52

Mně je celkem jedno, jestli Babiš půjde sedět nebo ne. Stačí mně, že všichni vidí, co se stalo, že je to podvodník, který obešel zákon o eurodotacích. Zkrátka, že je to individuum, které hýká že fšeci kradnú a přitom on patří mezi špičkové borce v tomto oboru.

7 4
možnosti
Foto

kTEŘÍ VŠICHNI VIDÍ8-o?

1 1
možnosti
JV

Máte pravdu, ale toto logické vysvětlení se nehodí, protože by nebylo jak dostat Babiše z politiky, tedy pokusit se o to. A o čem by psali novináři, až utichnou vášně kolem prezidentských voleb, mohli by psát zase jen o sněhu v zimě a horku v létě, to žádné vášně mezi občany nevyvolá! A to by byla nuda, že! Také politici by museli ve sněmovně řešit skutečné problémy našeho státu a společnosti, zatím co takhle se mohou celé dny, zvláště, když je přítomna televize, za kecpultem prsit svojí vyšší morálností a demokratičností, než ti odporní vítězové parlamentních voleb.

4 3
možnosti
  • Počet článků 68
  • Celková karma 33,27
  • Průměrná čtenost 1784x
Jsem praktik, který poznal práci v montérkách, ve státní správě i na místě ředitele dvou výrobních závodů. Mým velkým koníčkem jsou jíž 25 let počítače, programy a sítě. Dokáži o počítačích hovořit kriticky a snad i jazykem, který je srozumitelný běžným uživatelům.

Prvního hackera jsem vypátral v roce 1999, prvního vykradače bankovních účtů přes internetová bankovnictví v roce 2002.

Seznam rubrik