Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

Ano, je to o degeneraci....

0 0
možnosti
GK

Při vší úctě, pane autore, mýlíte se. Číňané jsou zaostalí a nikdy by se nedostali tam, kde jsou, bez chybných politických úvah západních zemí, které kapitalismus v Číně přímo plánovaly s nadějí, že povede k demokratizaci. Proto zpočátku benevolentně přehlížely nehorázné kradení technologií. Bohužel namísto demokratizace přišlo posílení čínské komunistické strany a utužení režimu. Sovětský svaz byl kdysi stejně tak zaostalý, atomovou bombu mu zajistili politicky pomýlení vědci, kteří fungovali jako špioni - a bylo jich víc, přičemž na elektrickém křesle skončili bohužel pouze manželé Rosenbergovi, kteří těmi hlavními zrádci ani nebyli. I současné posílení Číny dovolil Západ svou hloupostí. Že nyní inovují, je možné. Ale uvidíme, jak dlouho jim to bude vycházet. Dnes již všechny západní firmy či vlády vědí, že Číňané jsou prachsprostí zloději a je nutno se před nimi chránit.

0 0
možnosti
Foto

Jednání politiku v Západní Evropě je samostatná kapitola - např. situace V. Británie kdy podniky v VB kupují potomci poddaných z Indie, atd.

Pro nás by situace Británie a Číny měla být ukázkou jak je možné promarnit nebo využít příležitost.

0 0
možnosti
Foto

Je opravdu v blogu o Číně nutné přimíchávat pana Baťu? Baťův příběh byl o efektivním využití pracovní síly, zatímco Čínský je o masovém využití pracovní síly a podřízení se autoritě. S naší Českou (Evropskou) mentalitou nemůžeme u nás aplikovat asijské myšlení, kdo někdy pracoval ve firmě z dalekého východu pochopí. Konkurovat firmám, kde se pracuje skoro za hrnek rýže stejným způsobem nelze a kopírovat know how čínských firem nebo je z důvodu posunutí vývoje dokonce kupovat????

2 1
možnosti
Foto

Ano, je nutné připomenout jak pan Baťa motivoval své spolupracovníky.

Každá země a každá doba má své způsoby, které fungují a pomohou vyhrát nad konkurenci.

Z toho (i z práce nepritele) je dobre se poučit pro další ukoly.

Kňourat a vzpomínat na úspěchy minulých generaci, to není řešení. To je spíš podobné tomu "PowerPointu"

1 0
možnosti
RS

R64a39d41e49k 50S93e75m16a

8. 4. 2019 20:12

píšete tady často o technice, ale nevím, jestli jste někdy viděl zdrojový kód řídicího programu nebo operačního systému. dá se tam vpašovat opravdu leccos a může to tam léta čekat na aktivaci. a Čína opravdu není náš přítel a spojenec, i když se nám to někteří politici snaží vemluvit.

to, že čínští studenti masově studují prestižní západní univerzity je zase jiný příběh. Pro Čínu je stavba VR železnice takovou malou cestou na Měsíc (kde jsou peníze, politická vůle a lidskézdroje, tam jde všechno).

3 0
možnosti
DR

Výborná dedukce. Vpašovat to tam může úplně každý ale díky tomu že zrovna Čína jsou ti zlosyni na nesprávné straně, tak je proto obviníme bez jakýchkoli důkazů. Zatímco u těch hodných to vpašování nehrozí, to jsou přece kamarádi. Dobrý. ;-D

2 2
možnosti
DR

"Už tehdy jsem v blogu psal, že chybí jasné důkazy o nebezpečnosti systémů firmy Huawei a spíš to vypadá na obchodní válku."

Ono to nevypadá ale ona to taky je už od začátku obchodní válka. A my jsme v tomto samozřejmě opět museli sehrát roli užitečných idiotů.

2 5
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS