Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

To, že někteří soudci jsou nezávislí i na zdravém rozumu je fakt.

Ale na tom rozhodně nic nezmění ministryně Benešová a vláda ANO, to si buďte jistý, ti se už mockrát ukázali, že jim tento stav vyhovuje.

Jediná šance na změnu je veřejná kontrola soudců a vyvození odpovědnosti z jejich pochybení, jako to navrhují Piráti, na tom byl šlo nějak stavět.

Pokud to stavíte na tom, že nás spasí diktátorským vedením firmy osoba jako je Andrej Babiš, pak se zamyslete nad jeho morálním profilem a snad Vám dojde, že se to na 99,9% nestane!

0 0
možnosti
AK

Já si umím představit, že ministryně udělá nějaké rozhodnutí, které se nebude líbit a bude se proti tomu demonstrovat.

Třeba jako je idiotské rozhodnutí Ústavního soudu, schvalujícím odmítnutí ruských turistů, když nepodepíší Krym.

Ale nechápu demonstrace proti ministryni už v době, kdy ani nebyla jmenována a tedy ani neměla šanci cokoliv udělat špatně.

Asi jako kdybych šel vynadat manželce, že to kuře k obědu připálila, když ho ještě ani nezačala dělat...

7 0
možnosti

Vas pribeh je samozrejme smutny, jen nevim, jak do nej napasujete ministryni Benesovou. Zadne stihani tam neni, natoz jeho objednani (pricemz Hrad uz i tvrdi, ze zadna takova zprava neexistuje). Ani neni jasne, v cem by mela ministryne Benesova v tomto pripade pomoct. Naopak podezreni, ze byla dosazena proto, aby ovlivnila vyreseni kauzy Capi hnizdo (je blizka spolupracovnice premierova "partaka" - prezidenta, dva dny po nastupu zacala mluvit o zruseni vrchnich statnich zastupitelstvi), je vcelku logicke.

4 0
možnosti
KK

Pochybení tam určitě je, ale žádné objednání trestního stíháí tam teda nevidím...

5 0
možnosti
PH

P45e22t16r 87H34o85r81á29k

16. 5. 2019 20:08

K tomu srovnání s lékaři. Někde jsem četl, že velký podíl diagnoz je nesprávně.

Tady také jeden článek k tomu. Takže bych doporučil brzdit.

https://www.tyden.cz/rubriky/zdravi/zdravi/dvanact-milionu-americanu-odchazi-od-lekare-se-spatnou-diagnozou_304475.html?showTab=nejnovejsi

0 0
možnosti
Foto

J34i26r18k96a 55H81o68n86c40ů

16. 5. 2019 20:04

Velmi smutné čtení.

2 0
možnosti
LH

Lékař chybnou diagnozou (výkonem) poškodí jednoho člověka, soudce chybným rozhodnutím zasáhne často do životů několika lidí, mnohdy fatálněji.

9 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas a držím Vám palce v boji o děti! Nikdy se nevzdávejte a ani nezatracujte střídavku, to je totiž dobrý lék proti maření rozhodnutí, nepředávání dětí a vymývání mozků.

10 1
možnosti
Foto

Ani po přečtení článku ovšem stále nemám pocit, že by se u nás dalo objednat trestní stíhání. Nebo jsem četl špatně? Takže, v čem má ministryně Benešová vlastně pravdu?

10 11
možnosti
JR

J85a73n 50R61á89ž

13. 5. 2019 19:17

Například v tom, že čtyřstupňová soustava soudů jen komplikuje, prodražuje a znepřehledňuje systém, že praxe, kdy odvolací soudy nerozhodují, ale jen vrací kauzy k prvoinstančním soudům pro procesní chyby je špatná, že kárné soudy pracují v neprospěch posilování důvěry v justici, když tolerují nečinnost soudců nebo jejich neprofesionalitu , či opomíjejí zcela jasné opakované porušování pravidel pro vedení řízení před soudem některými soudci a v několika doložitelných případech i ignorování právního názoru odvolacího soudu, který jim pro závažné pochybení při rozhodování o vině v trestní věci, případ vrátil, čímž projednávaný případ svévolně prodlužují, prodražují a udržují strany občanskoprávního sporu nebo obviněné v trestních kauzách zbytečně a dlouhodobě v nejistotě.

Kdyby se Benešové podařilo nastartovat proces zásadních změn v justiční praxi, byla by to záslužná práce.

Nevěřte všemu, co o Benešové píše mainstream, často na objednávku justiční lobby, která si žádné změny nepřeje, neb ji současný bahenní rybníček soudnictví vyhovuje.

PS. Každý, kdo se ve své praxi s justičním systémem seznámil podrobně ví, že tvrzení o justiční mafii není daleko od pravdy.

16 4
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1810x
Jsem praktik, který poznal práci v montérkách, ve státní správě i na místě ředitele dvou výrobních závodů. Mým velkým koníčkem jsou jíž 25 let počítače, programy a sítě. Dokáži o počítačích hovořit kriticky a snad i jazykem, který je srozumitelný běžným uživatelům.

Prvního hackera jsem vypátral v roce 1999, prvního vykradače bankovních účtů přes internetová bankovnictví v roce 2002.

Seznam rubrik